11 Eylül 2009 Cuma

09.09.09

Nerden başlayayım nasıl anlatayım bilemiyorum ama geçen gün buralarda tam bir felaket yaşandı. 19 ağutostan sonra gördüğüm en büyük felaketti desem kimsenin itirazı olamaz.Her gün geçtiğim yollar 2 saat içinde sular 2-3 metre yükseldi ve oralara botlarla helikopterlerle ulaşılmaya başlandı ayrıca elbette bir sürü hayat mahvoldu. Umarım bir an önce toparlanır herkes ve umarım yarın gelecek olan yağışlarda aynı şey yaşanmaz.
Bu afettin sorumluluları kim? ve bedelini kim ödedi? Bedelini kimin ödediği belli bizim Hakan abi Kia servisi var ve içinde onlarca araba vardı tabi o allahtan maddi kayıp yaşadı ama adamın hayatı nasıl toparlancak, servisin arkasında kapalı kalıp boğulan 7 kadın işçi ve tabiki aileleri belkide çolukları çocukları, boğulan tır şöförleri ve daha bir sürü insan ödedi bu bedeli.
Sebeplerine baktığımız zaman bir sürü sebebi var. Halkın eğitimsizliği, bilinçsizliği, yöneticilerin açgözlülüğü, buralarda dönen rant kavgaları, derelerin ıslah edilirken daraltılması küçültülmesi, hatta yeni bir dedikoduya göre burdaki bir barajın kapakları açılması sebebiyle bu kadar kötü bir afet yaşandı gerçi bana kısmen mantıklı geldi ihtimali var..
Ülkemizde hep sorunların giderilmesi için mutlaka bir can kaybolması veya bir maddi zarar olması gerekiyor ya umarım bu yaşanılan afet ilk ve son olur ve yetkililer alibeyköy, kağıthaneye olduğu gibi buralarda da belli çalışmalar yaparlar.Burdaki insanların ikinci bir bu şiddetteki bir afeti maddi ve manevi açıdan kaldırabileceklerini sanmıyorum.

Hiç yorum yok: