20 Eylül 2009 Pazar

internetim geri geldi hemde wireless olarak ama kablolusu calismiyo.. hayat iste

11 Eylül 2009 Cuma

Halkların kaynaşması

Rusyanın a milli basketbol takımında amerika asıllı bir oyuncu varmış, bence halkların kaynaşmasına güzel bir örnek, tabii ajan falan da olabilir..

Ben seni değil seni kullanmayı sevdim

Ben hayatta bağlanamam diyen dahil herkes beni dinlesin, beni duysun en sigara içmeyen, alkol almayan insan bile en kötü derecede bağımlıdır bu dünyada.Neye mi? eh elektrik tabi bu iki günde bunu anladım. Elektrik olmayınca yapabilecek hiç birşey olmuyor, lafta değil gerçekten olmuyor. İnternet yok, müzik desen telefonunun şarjı nekadar dayanırsa bankada acil bir işin mi var? yok şube çalışmıyor, internettende yapamıyorsun, mobil şube desek yarım yamalak iş yapıyor yapamıyor, kitap okumak istesen ışık yok nasıl okuyacaksın. Velhasıl kelam, elektriksiz hayat kısmen kadınsız hayat gibidir bir farkı, elektrik için onlarlada olmuyor, onlarsızda olmuyor diyemeyiz. Onunla her türlü oluyor.

09.09.09

Nerden başlayayım nasıl anlatayım bilemiyorum ama geçen gün buralarda tam bir felaket yaşandı. 19 ağutostan sonra gördüğüm en büyük felaketti desem kimsenin itirazı olamaz.Her gün geçtiğim yollar 2 saat içinde sular 2-3 metre yükseldi ve oralara botlarla helikopterlerle ulaşılmaya başlandı ayrıca elbette bir sürü hayat mahvoldu. Umarım bir an önce toparlanır herkes ve umarım yarın gelecek olan yağışlarda aynı şey yaşanmaz.
Bu afettin sorumluluları kim? ve bedelini kim ödedi? Bedelini kimin ödediği belli bizim Hakan abi Kia servisi var ve içinde onlarca araba vardı tabi o allahtan maddi kayıp yaşadı ama adamın hayatı nasıl toparlancak, servisin arkasında kapalı kalıp boğulan 7 kadın işçi ve tabiki aileleri belkide çolukları çocukları, boğulan tır şöförleri ve daha bir sürü insan ödedi bu bedeli.
Sebeplerine baktığımız zaman bir sürü sebebi var. Halkın eğitimsizliği, bilinçsizliği, yöneticilerin açgözlülüğü, buralarda dönen rant kavgaları, derelerin ıslah edilirken daraltılması küçültülmesi, hatta yeni bir dedikoduya göre burdaki bir barajın kapakları açılması sebebiyle bu kadar kötü bir afet yaşandı gerçi bana kısmen mantıklı geldi ihtimali var..
Ülkemizde hep sorunların giderilmesi için mutlaka bir can kaybolması veya bir maddi zarar olması gerekiyor ya umarım bu yaşanılan afet ilk ve son olur ve yetkililer alibeyköy, kağıthaneye olduğu gibi buralarda da belli çalışmalar yaparlar.Burdaki insanların ikinci bir bu şiddetteki bir afeti maddi ve manevi açıdan kaldırabileceklerini sanmıyorum.

10 Eylül 2009 Perşembe

Spor basınımız sağolsun

Efendim şampiyon beşiktaş bu sene çok kötüymüş, bu sene fener ya da galatasaray alırmış acaba neden? Beşiktaş hazırlık maçlarında hepsinden çok daha zorlu maçlar yaptık ve gayet güzel oynuyorduk, ne zaman ki lig başladı, basın sağ olsun bizimle uğraşmaya, moral bozmaya, galatasaray ve fenerbahçeyi de poh pohlamaya başladı. O zaman beşiktaş harbiden kötü oynamaya başladı.Yani herşey psikolojik basın bizi ezdikçe biz kaybetmeye devam ederiz.. En basit örneğe bakarsak bir götü boklu gökhan zan'ı galatasaraya verdik adam türkiyenin en iyi stoperi oldu. Beşitaş'ta bir halta yaramayan 'cam adam' dediğimiz durmadan sakatlanan bir adamdı, işte sağ olsun spor basınımız bu adamı yerlere göklere sığdıramaz oldu.
Bende bu konuyu, memleket meselesi gibi tartışdığım için kendime şaşırıyorum ama ne biliim aklıma takılan uyuz olduğum bir noktaydı...

8 Eylül 2009 Salı

bilemedim

Valla çok düşündüm çok düşündümde bir türlü bulamadım hangisini seçeceğimi, bir kere görünmez olmanın hiç gereği yok, çok fazla gereksiz bir özellik yani sana artı katmıyor, üstüne bide seni görünmez yapıyor, öyle şeymi olur lan :] Başta, düşünce okuma güzel gibi görünsede insanı insandan soğutur zaten yeterince soğdum daha fazlasına gerek yok.. bilemedimki uçmakmı ışınlanmakmı? uçmak eğlenceli, ışınlanmak çok rahat ama bir yerden sonra uç uç sıkılırsın, ışınlanmada feci tembellik yapar. Naapsak lan hepsi sacma veya hiçbiri saçma değil bilemedim galiba en böyle iyiyim ne gereği var değişik değişik özelliklere..

Kafama takıldı

Filmlerde dizilerde insanlar 155 polis imdaatı aradıkları zaman niye ilk kurdukları cümle alo 155 polis imdat mı? oluyor. Telefonu açan memur veya işte ses kaydı zaten gerekli açıklamayı yapıyor, sen niye tekrar aynı şeyi soruyorsun.Heleki bu ses kaydıtsa ona bu soruyu sorman çok daha acayip:]